TimothyWilliamBraithwaite Maahan varisten.

Katkeran kalastajan ruokaresepti

  • Puolivalmiina
    Puolivalmiina

 

Saavuin viimein rantaan illasta lähtien alkaneelta monituntiselta kalareissulta. Kävin yöllä saunomassa ja sitten iski nälkä. mutta kalaa ei sattuneesta syystä saavissa ollutkaan. Oli pakko kehittää jokin lohdutusruoka ja tässä Ison kalan (arvio min. 10 kg) irtipäästäneen katkeran kalamiehen resepti (yhdelle hengelle):

Otetaan 560 g hirven ulkofilettä (sama se mistä otetaan kunhan on kunnollista filettä ja hätätilanteessa nautakin käy)

Leikataan liha n. 25 mm paksuiksi siivuiksi

 

Lisäksi otetaan:

  • American miedosti savustettua pekonia 100 g

  • Voita, vähintään katkeruusasteen verran

  • Valkosipulia viipaloituna 12 kynttä (enempikin käy, mutta varaudu viettämään seuraava päivä ihan yksin)

  • Kevätpunasipulia pieni 1 kpl pilkottuna

  • Hunajapaahdettuja maapähkinöitä murskattuna 1 kourallinen

  • Puolikkaan limen mehu

  • Kivennäisvettä 1 dl

  • Kuohukermaa 3,3 dl

  • Valkopippuria ½ tl

  • Suolaa (mielellään Nepalista)

  • Hyvää belgialaista tummaa ja vahvaa 8 - 12 % olutta 3 – 8 l (määrän alaraja on tietenkin aikuiselle kalamiehelle minimi, ylärajaa voidaan kuitenkin aina kokkikohtaisesti arvioida erikseen, erityisesti verraten irtipäässeen kalan kokoon ja lajiin. Huom! pohjahiivat voi nauttia erikseen snapsilasista)

Valmistus:

Tempase eleettömästi puulastalla voi isolle valurautapannulle tai -pataan sekä kiehauta ja ruskista se. Lisää pekoni, sipulit ja pähkinämurske ja anna niiden kuulantua sekä vähän ruskistua.

Lisää lämpöä (lieden lämpöä), sijoittele edellä mainitut ainekset paistopannun reunalle ja asettele hirvi kärisemään sopivasti ruskeaksi molemmin puolin.

Nyt kaada vichy tai muu valitsemasi kivennäisvesi mukaan jalostusprosessiin. sekoita kaikki ainekset tasaisesti pannun pohjalle ja anna potrottaa 7 minuuttia kunnes neste on haihtunut.

Lisää suola, valkopippuri ja kerma. Anna porista.

Ateria valmis noin 5 - 10 minuutin kuluttua. Tarjoile lohturuoan kanssa jos mahdollista omasta maasta juuri kuokattuja ja mielellään runsaiden tillinippujen kanssa keitettyjä Timo-kesäperunoita. 

Nauti ateria yksin. Yritä välttää ääneen puhumista, pysy vaiti, ole korkeintaa lipeäkalan tavoin lörppö, mutta älä missään tapauksessa kommentoi mahdollisille muille ateriaasi häiritseville henkilöille kalastusmokastasi mitään, edes kysyttäessä.

Mikäli paistoksesi on kaiken katkeruuden vuoksi jossakin tekovaiheessa palanut hiukan pohjaan, ei hätää  – muistuttaapahan maku seuraavan kalastuskauden velvotteista teroittaa koukut kunnolla ja vaihtaa siimat ajoissa.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

NäytäPiilota kommentit (1 kommentti)

Käyttäjän RalfKarlsson kuva
Ralf Karlsson
Mainos

Netin kootut tarjoukset ja alennukset